• Volg ons op:

NA 2023: VOEDSELBOS GECOMBINEERD MET BIOLOGISCHE REGENERATIEVE LANDBOUW

Begin 2018 was het volgende ons droombeeld:
Na verloop van jaren zal aan het Volkerak, nabij de Galathese haven van Ooltgensplaat, een aantrekkelijk afwisselend landbouwlandschap uw ogen strelen. Allerlei gewassen zullen hier verrassend door elkaar heen opgesteld staan. Eigenaar BI-JOVIRA zal mooie biologische producten oogsten en deze verkopen met wetenswaardige verhalen en gezonde marges. Dankzij deze marges zullen we in staat zijn om onze volhoudbare landbouw te financieren en door te ontwikkelen.

In de loop der jaren kwam er een nieuwe droom bij:
Te midden van onze akkers zal een voedselbos een voedzame en veilige haven vormen voor vogels, een pleisterplaats waarin ze het gehele jaar door neer kunnen strijken om iets van hun gading te vinden. De combinatie van dit voedselbos en onze biologische landbouwgronden zullen zo een heuse oase vormen in het regionale geheel en als voorbeeld dienen van hoe landbouwproductie en natuur elkaar kunnen versterken. 

Toegegeven, deze dromen klinken bijna te mooi om waar te zijn. 
Tegelijkertijd is het niet onwaarschijnlijk dat ze werkelijkheid zullen worden. Sterker nog: anno 2023 is BI-JOVIRA al een flink eind op weg met het verwezenlijken van deze dromen.

We houden u met plezier op de hoogte van de voortgang!